Παραπομπή οκτώ νεαρών σε δίκη για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου '08 στη Θεσσαλονίκη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Παραπομπή οκτώ νεαρών σε δίκη για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου '08 στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορούνται για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Στα εδώλια του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) και του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων παραπέμπονται να καθίσουν συνολικά οκτώ νεαρά άτομα, που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για..συμμετοχή σε επεισόδια, μπροστά από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, πέντε εκ των κατηγορουμένων -ηλικίας από 18 έως 27 ετών- θα δικαστούν σε ΜΟΔ, ενώ οι τρεις ανήλικοι -ανάμεσά τους και δύο κοπέλες- στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. Κατηγορούνται για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ομάδα είκοσι ατόμων, που, τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2009*, πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και καδρόνια κατά αστυνομικών και ιδιωτικών φυλάκων που εκτελούσαν υπηρεσία στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

*Δείτε λεπτομέρειες στο σχετικό δημοσίευμα του Greece Salonika της 8ης Δεκεμβρίου 2008: "Συνεχίζονται τα επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share