Στον Εισαγγελέα 4 πρατηριούχοι υγρών καυσίμων λόγω αισχροκέρδειας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στον Εισαγγελέα 4 πρατηριούχοι υγρών καυσίμων λόγω αισχροκέρδειας.

Στον Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν τέσσερις πρατηριούχοι για την υψηλή τιμή στην οποία πωλούσαν τα υγρά τους καύσιμα, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου και οι...διευθύνσεις εμπορίου των νομαρχιών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αισχροκέρδεια στο θέμα των τιμών με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ.
Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι “σήμερα, δεν δικαιολογείται καμία αύξηση τιμής πέραν της αύξησης του ΦΠΑ, δηλαδή από 2,5 έως 3 λεπτά το ευρώ” σημειώνοντας παράλληλα ότι “η κυβέρνηση είναι αταλάντευτη στην απόφαση της να πατάξει κάθε έννοια αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας”.
Αναμένεται η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την ανάγκη επιβολής πλαφόν, καθώς είναι η αρμόδια σύμφωνα με το νόμο. Μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας, όπως διευκρίνισε η υπουργός, “και σε συνεργασία με το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και το υπουργείο Οικονομικών απευθυνθήκαμε στη ΡΑΕ και αναμένουμε να αποφασίσει προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πάταξη των αδικαιολόγητων αυξήσεων, όπου αυτές παρατηρούνται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share