Ομογενείς Αυστραλίας για το "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας": - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ομογενείς Αυστραλίας για το "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας":

-Έυχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε..


Δεν έτυχε και της καλύτερης υποδοχής, στην ομογένεια της Αυστραλίας η πρόταση του του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, για τη δημιουργία «Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας», ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε... όσους πολίτες της χώρας και Έλληνες της διασποράς επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Η αιτία : Ο έρανος δεν είναι λύση, στην Ελλάδα επικρατεί διαφθορά, και ζούσαμε πλούσια πέραν των δυνάμεων μας

Σε εκπομπή τους κρατικού αυστραλιανού δικτύου, ακροατές μεταξύ των οποίων και Ελληνοαυστραλοί, που εξέφρασαν τηλεφωνικά τις απόψεις τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικοί, με βασικό επιχείρημα πως «στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά», ενώ δεν ήταν λίγοι, μεταξύ αυτών που είχαν επισκεφθεί Ελλάδα που επισήμαναν πως ήταν εμφανές ότι πολλοί Έλληνες ζούσαν πλουσιοπάροχα πέραν των δυνάμεων τους. Αλλοι ομογενείς πάντως δηλώσαν σύμφωνοι και έτοιμοι να συνδράμουν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Sydney Morning Herald» αποτάθηκε στους έξι πλουσιότερους και πολυεκατομμυριούχους Έλληνες της Αυστραλίας, για να τους ρωτήσει αν θα συνδράμουν στο «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας». Οι πέντε δεν απάντησαν, ενώ ο ένας απάντησε αρνητικά.

Επιφυλακτικά είναι και τα σχόλια του ομογενειακού Τύπου όπου σημειώνεται πως οι απόδημοι έχουν δείξει άπειρες φορές την αγάπη τους για την Ελλάδα, αλλά ο έρανος «δεν είναι αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας

Πάντως ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, τόνισε πως «ειδικά η ελληνική κοινότητα δεν μπορεί να ξεχάσει πως σώθηκε, επειδή ενισχύθηκε οικονομικά από την Ελλάδα για να μη διαλυθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share