Ε. Βενιζέλος: Χρειάζεται να διατηρήσουμε την εθνική μας συνοχή. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ε. Βενιζέλος: Χρειάζεται να διατηρήσουμε την εθνική μας συνοχή.

«Άδικα και σκληρά» χαρακτήρισε τα μέτρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται.«Είναι προφανές ότι εφαρμόζονται μέτρα που είναι...και σκληρά και σε πολύ μεγάλο βαθμό άδικα. Γιατί τα μέτρα που αφορούν στη μείωση του εισοδήματος ή στην αύξηση του φόρου κατανάλωσης είναι μέτρα που εφαρμόζονται άμεσα, ενώ τα αναπτυξιακά μέτρα ή τα γενικότερα φορολογικά μέτρα θέλουν μεγαλύτερο χρόνο επώασης και εφαρμογής» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «πρόθεση και απόφαση της κυβέρνησης είναι να ισορροπήσει τα σκληρά εισοδηματικά μέτρα με μέτρα που έχουν κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, μέτρα που ενισχύουν την απασχόληση, μέτρα που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ακόμη ότι «χρειάζεται να διατηρήσουμε την εθνική μας συνοχή, την κοινωνική μας αλληλεγγύη, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της υφεσιακής ψυχολογίας».


Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο υπουργός Άμυνας είπε ότι παραλήφθηκαν από την κυβέρνηση, όπως και το πρόβλημα των υποβρυχίων, σε «καθεστώς οξείας κρίσης». Τόνισε ωστόσο ότι μετά από διαπραγματεύσεις βρέθηκε λύση και ότι η συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη διασφαλίζει και τις θέσεις εργασίας και τα ναυπηγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share