Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα έβγαλαν οι Αυστραλοί. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα έβγαλαν οι Αυστραλοί.

Σύσταση στους Αυστραλούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διαμονή τους στην Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι επικρατεί γενικότερος αναβρασμός, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται εκτενής αναφορά στον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, στις... βίαιες εξεγέρσεις μετά και τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, στη δυσκολία των μετακινήσεων και στα ακριβά νοσήλια…

Συνιστάται στους Αυστραλούς πολίτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στη χώρα μας ή βρίσκονται ήδη σε αυτή να είναι σε εγρήγορση.

Και σαν να μην έφταναν τα επεισόδια και ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων, η Αυστραλιανή κυβέρνηση "καταγγέλλει" και τις μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Ελλάδα, οι οποίες -αναφέρει- μπορεί να αποβούν επικίνδυνες, αφού συχνά συμβαίνουν σοβαρά ατυχήματα: ναυάγια, δυστυχήματα με υπεραστικά λεωφορεία κ.λπ. Αναφορά γίνεται και στους Έλληνες οδηγούς, οι οποίοι έχουν επιθετική συμπεριφορά στο τιμόνι –σύμφωνα με τους Αυστραλούς- και δεν φροντίζουν επαρκώς τα οχήματά τους.

Τέλος, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας καυτηριάζει και το σύστημα Υγείας της χώρας μας, το οποίο χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ακριβό.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ταξιδιωτική σύσταση, αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα, όπου εάν κάποιος τουρίστας πάθει κάποιο ατύχημα θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του για να πληρώσει τα νοσήλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share