Βρετανία: Ανεβαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες - Τρίτος ο Γκόρντον Μπράουν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Βρετανία: Ανεβαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες - Τρίτος ο Γκόρντον Μπράουν

Αλλάζει η πολιτική εικόνα στη Βρετανία, μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης, όπου ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νι Κλεγκ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, που μεταφράστηκε σε κατακόρυφη άνοδο της δημοτικότητάς του.
Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις...
δείχνουν άνοδο των Φιλελευθέρων Δημοκρατών – το παραδοσιακά τρίτο κόμμα στη Βρετανία – κατά 10 – 12 μονάδες. Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα έρχεται πλέον τρίτο στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ειδικότερα, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για τον Guardian, δίνει άνοδο 10 μονάδων στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και αύξηση του ποσοστού τους στο 30% της πρόθεσης ψήφου. Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 33%, σημειώνοντας πτώση 4% και οι Εργατικοί ποσοστό 28%, με πτώση 3%.
Ετερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium για την εφημερίδα Daily Express, δίνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες άνοδο κατά 12 μονάδες και ποσοστό πρόθεσης ψήφου στο 29%. Οι Τόρις έρχονται πρώτοι με ποσοστό 32%, σημειώνοντας πτώση 7%, ενώ οι Εργατικοί μένουν στην Τρίτη θέση, με ποσοστό 26% και πτώση 5%.
Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι απόλυτα ενδεικτικές για τον αριθμό εδρών που ενδέχεται να συγκεντρώσει το κάθε κόμμα, λόγω του βρετανικού εκλογικού συστήματος.
Αυτό πρακτικά σημαίνει όι θα μπορούσαν οι Εργατικοί να έρθουν πράγματι στην τρίτη θέση, αλλά να διαθέτουν το μεγαλύτερο αριθμό εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων και μάλιστα πάνω από τον διπλάσιο αριθμό των βουλευτών των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, οι οποίοι θα έχουν έρθει δεύτεροι σε ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share