Εξάπλωση του νέφους στάχτης στην Ευρώπη προβλέπει η Eurocontrol - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Εξάπλωση του νέφους στάχτης στην Ευρώπη προβλέπει η Eurocontrol

Την εξάπλωση του νέφους στάχτης από το ηφαίστειο που εξερράγη στην Ισλανδία και έχει καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη στη βόρεια Ευρώπη, από τη νότια Γαλλία στη βόρεια Ιταλία και τα Βαλκάνια, προβλέπει η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.
Παράλληλα, ο..
διευθυντής επιχειρήσεων της Eurocontrol Μπράιαν Φλιν προειδοποίησε, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι τα προβλήματα από την ηφαιστειακή τέφρα θα συνεχιστούν και αύριο.

Εν τω μεταξύ, η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου τους.

Ειδικότερα, κλειστά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (13:00 ώρα Ελλάδας) θα παραμείνουν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Παρισιού.

Στο κλείσιμο του εναέριου χώρου τους προχώρησαν η Αυστρία και η Πολωνία.

Κλειστό θα παραμείνει πιθανότατα αύριο Σάββατο το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου.

Παράλληλα, όλες τις πτήσεις στα αεροδρόμια της Γερμανίας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου ακυρώνει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ενώ η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πτήσεων της στο βόρεια Ευρώπη και στις χώρες τις Βαλτικής μέχρι τη Δευτέρα στις 12.00 GMT.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, άλλες 23 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες. Μέχρι το μεσημέρι είχαν ματαιωθεί τουλάχιστον 60 πτήσεις.

Η Aegean, η οποία αναγκάστηκε να ματαιώσει πάνω από 20 σκέλη πτήσεων το πρωί, με προορισμό χώρες της Ευρώπης, το απόγευμα ανακοίνωσε ότι ματαιώθηκε και η πτήση προς Βιέννη, καθώς και η Αυστρία έχει καλυφθεί από το νέφος, και την πτήση Θεσσαλονίκη-Μόναχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εκτέλεση του πτητικού τους έργου, καθώς δεκάδες αεροσκάφη που προσγειώθηκαν σε αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κλείσει, παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος αφού είναι αδύνατη η απογείωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share