Νέο ρεκόρ ο χρυσός - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Νέο ρεκόρ ο χρυσός

Η ανασφάλεια που επικρατεί στις αγορές ενισχύει το πολύτιμο μέταλλο

Σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από το επίπεδο των 1.220 δολ. ανά ουγγιά(!), αναρριχήθηκε σήμερα η τιμή του χρυσού καθώς οι...επενδυτές συνεχίζουν να στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης.
Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο κέρδισε 19,50 δολ. ή 1,6% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.220,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ρεκόρ κλεισίματος για το συμβόλαιο του χρυσού σύμφωνα με το χρηματιστήριο.
Νωρίτερα, το συμβόλαιο αναρριχήθηκε έως τα 1.225,3 δολ. φτάνοντας μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 1.226,40 που σημειώθηκε ενδοσυνεδριακά στις 3 Δεκεμβρίου. Εκείνη την ημέρα το συμβόλαιο έκλεισε στα 1.217.40 δολ.
Το πιο κοντινό συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,6% στα 1.219,90 δολ. ανά ουγγιά.
Ο ενθουσιασμός για τη συμφωνία στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης που έδωσε το έναυσμα για το ξέφρενο ράλι στις διεθνείς αγορές χθες έδωσε σήμερα τη θέση του στην επιφυλακτικότητα για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και τον πιθανό αντίκτυπο από τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στον ευρωπαϊκό Νότο.
Εξάλλου, ήδη εκφράζονται ανησυχίες για το αν το πρωτοφανές πακέτο στήριξης των 750 δισ. ευρώ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα είναι αρκετό για να περιορίσει την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους.
Ο χρυσός παραδοσιακά παίζει τον ρόλο ασφαλούς καταφυγίου σε περιόδους αναταραχής στις αγορές.
Bookmark and Share