Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Ώρα συναίνεσης;

Σε πολύ βαρύ κλίμα γίνονται οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με υπουργούς στο γραφείο του στη Βουλή για την αποτίμηση της κατάστασης. Αυτό που εξετάζεται πρώτα και με προτεραιότητα είναι η αποφυγή και άλλου τραγικού περιστατικού και η σύλληψη των υπευθύνων για την δολοφονία των τριών αθώων πολιτών.
Τα...
μέτρα έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αντίδραση και δημιουργούνται εμπόδια στη κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Η πολιτική κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα ρευστή και ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ότι κινδύνευαν ακόμα και οι καταθέσεις την πολιτών, σε περίπτωση που η χώρα πτώχευε. Είπε ο κ Παπανδρέου:
«Το ξέρετε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, ότι κάτω από το βάρος των συνθηκών πήραμε αποφάσεις δύσκολες, αλλά υπεύθυνες για να σωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας, οι καταθέσεις και οι κόποι ετών των νοικοκυριών και των εργαζομένων»
Από τη πλευρά της ΝΔ, ο κ Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή, δήλωσε ότι: «Οφείλουμε να κρατήσουμε την ομοψυχία μας και την ψυχραιμία μας και να μην γίνουν αυτές οι ώρες τραγικότερες. Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός δέχεται να γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Υποθέτω θα είναι για λόγους σύμπνοιας και σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας.»
Η αποδοχή από το Α. Σαμαρά, να δεχθεί τη πραγματοποίηση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, πιθανόν να σηματοδοτεί και αλλαγή στη στάση του, στο τρόπο που αντιμετωπίζει τα νέα μέτρα. Η ανάγκη να υπάρξει συναίνεση, γίνεται αναγκαιότερη από ποτέ, αφού η αποδοχή των μέτρων για να δοθούν τα λεφτά στην Ελλάδα, είναι πια μονόδρομος.
Οι όποιες εναλλακτικές λύσεις, ήταν επιλογές του παρελθόντος, που τώρα το θέμα των ευθυνών και των επιλογών, είναι δευτερεύον ζήτημα, αφού προέχει η σωτηρία της χώρας.
«Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά». Το απόσπασμα αυτό από την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτει όλο το πολιτικό κόσμο προ των ευθυνών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share