Μεντβέντεφ: Στρατηγικοί δεσμοί της Ρωσίας με την Τουρκία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μεντβέντεφ: Στρατηγικοί δεσμοί της Ρωσίας με την Τουρκία

  • Υπογράφεται στην Άγκυρα μνημόνιο μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών για την κατασκευή του πρώτου Τουρκικού Πυρηνικού σταθμού.
Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαιρέτισε σήμερα από την Άγκυρα τους "στρατηγικούς" δεσμούς που συνδέουν τη χώρα του με την Τουρκία, την ώρα που οι δύο χώρες ετοιμάζονται να...επισφραγίσουν μία σειρά συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ αυτών και ένα σχέδιο για την κατασκευή του πρώτου τουρκικού πυρηνικού σταθμού.
"Οι σχέσεις μας έχουν αλλάξει ριζικά στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Σήμερα είναι στρατηγικές", δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ.
"Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις", πρόσθεσε μετά την τελετή υπογραφής πολλών συμφωνιών συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των μεταφορών, της καταπολέμησης των ναρκωτικών και της εκπαίδευσης.
Ο τούρκος πρόεδρος Γκιούλ δήλωσε επίσης ευχαριστημένος από την ενίσχυση των διμερών σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία και δήλωσε ότι οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να τριπλασιάσουν τον όγκο των συναλλαγών τους ώστε να φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ένας στόχος που σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ είναι φιλόδοξος, αλλά εφικτός.
Η υπογραφή του μνημονίου για την κατασκευή του πρώτου τουρκικού πυρηνικού σταθμού αναμένεται μετά την πρώτη συνάντηση ενός "συμβουλίου συνεργασίας" στο οποίο θα πάρουν μέρος υπουργοί των δύο χωρών υπό την προεδρία του Μεντβέντεφ και του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share