Η Cosco θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η Cosco θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα..

και το Δημόσιο της χρωστάει 9 εκ.ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ!

Επαφές με ελληνικούς φορείς έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού Cosco Captain Weijialu, για τις προοπτικές επένδυσης στην Ελλάδα, όχι μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, για το οποίο έχει μεγάλα σχέδια αλλά και σε άλλους τομείς. Μάλιστα, ο...πρόεδρος της Cosco δεσμεύτηκε να προσελκύσει και άλλους επενδυτές στη χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση. Από την άλλη, εκκρεμεί το θέμα επιστροφής στην Cosco ΦΠΑ ύψους 9 εκατ. ευρώ, θέμα για το οποίο η υπουργός Οικονομίας δεσμεύτηκε πως θα διευθετηθεί σύντομα.

Ο πρόεδρος της Cosco θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτη και τα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού, με θέμα σκέψεις και προτάσεις για την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα λιμενικών, εμπορευματικών, ναυπηγοεπισκευαστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση επιχειρηματικών φορέων με τη διοίκηση της Cosco, παρουσία της υπουργού Οικονομίας Λ.Κατσέλη. Ο πρόεδρος της Cosco και η 20μελής ομάδα στελεχών που τον συνοδεύει κατά την 4ημερη επίσκεψη του στη χώρα μας, συναντήθηκαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ.Κατσέλη για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων.

Στη συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ.Βενιάμης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θ.Φέσσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν.Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β.Ράπανος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Χολέβας.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Captain Weijialu δήλωσε πως στόχος της Cosco είναι να καταστεί η Ελλάδα πύλη της κινεζικής εταιρείας στην Ευρώπη και το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον Captain Wei,, το λιμάνι του Πειραιά θα είναι η ναυαρχίδα των λιμανιών της Cosco στην Ευρώπη και όχι μόνο, ενώ στόχος για το 2010 είναι η διακίνηση μέσα από το Ικόνιο 800.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει στρατηγική θέση και είναι ελκυστική για επενδύσεις. «Θα χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας για να προσελκύσουμε και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες για να υποστηρίξουν τη χώρα σας. Θα προσελκύσουμε τα διεθνή κεφάλαια στο λιμάνι σας στη χώρα σας» είπε.

Τόνισε επίσης το ενδιαφέρον της Cosco για επενδύσεις στη βιομηχανική ζώνη του Θριάσιου, στην εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), σε λιμενικές υποδομές και στην ναυπηγοεπισκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share