Χρεωμένη η ΕΕ και η Ελλάδα με 2,4 τρισ. ευρώ στις τράπεζες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Χρεωμένη η ΕΕ και η Ελλάδα με 2,4 τρισ. ευρώ στις τράπεζες!

Οι ενδείξεις για καθυστέρηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης και η δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη προστίθενται στις...ανησυχίες των επενδυτών για το κατά πόσο οι τράπεζες θα μπορέσουν να επανακτήσουν τα 2,4 τρισ. δολάρια που χρωστούν σε ομόλογα τα πιο χρεωμένα κράτη της ΕΕ.

Ενδεικτικό είναι πως ο δείκτης Markit iTraxx Financial, για τα CDs 25 ευρωπαϊκών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, σημείωσε άνοδο κατά εννέα μονάδες βάσης, στις 192, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιπλέον, ο δείκτης Markit iTraxx SovX Western Europe για τα συμβόλαια 15 κυβερνήσεων ενισχύθηκε κατά 4,9 μονάδες βάσης στις 173,4, μια ‘’ανάσα’’ από το επίπεδο ρεκόρ των 174,4 μονάδων στις 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America, οι πιο χρεωμένες χώρες της Ευρώπης πρέπει να συγκεντρώσουν περί τα 2 τρισ. ευρώ (2,4 τρισ. δολάρια) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουν ομόλογα και να καλύψουν τα ελλείμματά τους.

Για να αναχρηματοδοτήσουν τα χρέη τους, η Ιταλία χρειάζεται 1,07 τρισ. ευρώ μέχρι το 2013, η Ισπανία το ποσόν των 546 δισ. ευρώ και η Ελλάδα 152,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση της BofA τον Μάιο. Επιπλέον, Πορτογαλία και Ιρλανδία πρέπει να συγκεντρώσουν περί τα 80 δισ. ευρώ έκαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share