Κι επίσημα σε 5ετή περίοδο λιτότητας η Βρετανία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κι επίσημα σε 5ετή περίοδο λιτότητας η Βρετανία

Η Βρετανία εισήλθε και επίσημα στη μακρά περίοδο λιτότητας καθώς ο υπουργός των Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν εξέθεσε λεπτομερώς ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων τους... άξονες του έκτακτου κρατικού προϋπολογισμού λιτότητας, "χωρίς προηγούμενο" όπως ανέφεραν πηγές στο "Σίτι", με εξοικονόμηση μέσα σε μία 5ετία πολλών δισ.ευρώ, γιά να "ισοφαριστεί" το μεγάλο κρατικό έλλειμμα της κυβερνητικής περιόδου των Εργατικών.
Σε μία πρώτη αντίδραση, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης "Φιτς" διατήρησε, σήμερα, την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας στο επίπεδο "ΑΑΑ". Αιτιολογώντας, ο οίκος ανέφερε ότι "αποκαθίσταται με τα ανακοινωθέντα μέτρα η εμπιστοσύνη των ξένων δανειστών προς την οικονομία της Βρετανίας".
Το "δομικό έλλειμμα", που εξ ορισμού δεν συνδέεται με τις εποχικές δυσχέρειες μιας οικονομίας, κι άρα δεν απαλείφεται με την ανάκαμψη της οικονομίας αυτής από την ύφεση, "θα χρειαστεί και δομικές μεταρρυθμίσεις" για να αντιμετωπιστεί, όπως ανέφερε σήμερα μιλώντας στη Βουλή ο ίδιος υπουργός --"θα γίνουν", είπε,"κρατικές παρεμβάσεις σε διάφορους οικονομικούς τομείς, αλλά κι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων".
Bookmark and Share