Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κασσανδρείας για τον ..εφημέριο φίλαθλο του ΠΑΟΚ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κασσανδρείας για τον ..εφημέριο φίλαθλο του ΠΑΟΚ

Για τον εφημέριο του ναού Αγίου Αθανασίου Τριλόφου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση η Μητρόπολη Κασσανδρείας, στην οποία ανήκει ο ναός.
Είναι ο πατέρας Χρήστος Μήτσιου, που αντικαταστάθηκε στα...καθήκοντα του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και βρέθηκε στην επικαιρότητα, λόγω των φίλαθλων αισθημάτων του και ιδιαιτέρα της προτίμησής του σε συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης, γεγονός που -όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- δεν σχετίζεται με την αντικατάστασή του στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς ο ίδιος την είχε ζητήσει στο παρελθόν.
«Όταν προ έτους -σημειώνεται στην ανακοίνωση- είχε δημιουργηθεί σχετικός θόρυβος για συμμετοχή του εις αήθεις, δια το ιερατικόν σχήμα, συμπεριφοράς, κατά τας οποίας οι συγκεντρωθέντες, νεαροί κυρίως φίλαθλοι, προέβαιναν εις χυδαίας ύβρεις κατά συγκεκριμένης πόλεως της πατρίδος μας και καταγγέλθηκε επισήμως το γεγονός στη Μητρόπολη, τού έγιναν με αγάπη σχετικές συστάσεις για μη συμμετοχή του σε αθλητικές εκδηλώσεις φιλάθλων, που δεν συνάδουν με την Ιερατική Τιμή και Αξία, και προς αποφυγή σκανδαλισμού των πιστών, δεδομένου ότι ο κληρικός πρέπει να είναι τύπος των πιστών εν πάσι και να βαστάζει τα στίγματα του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι αυτού».
Ιδιαίτερα επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι «οποιοιδήποτε άλλοι συσχετισμοί με την αντικατάστασή του αυτή στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, που εφημερεύει, είναι τελείως άσχετοι, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι εκ του πονηρού. Κατά τα λοιπά, ο π. Χρήστος εξακολουθεί να είναι εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Τριλόφου και καλείται να ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά του και πάντα μέσα στα πλαίσια της Εκκλησιαστικής μας παραδόσεως και των ιερών κανόνων».
Bookmark and Share