Παρασκηνιακές κινήσεις για το Σκοπιανό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Παρασκηνιακές κινήσεις για το Σκοπιανό.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι..

Συχνές επαφές με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την ονομασία έχει ο Μάθιου Νίμιτς, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, ο οποίος άφησε ανοιχτό το...πότε θα καλέσει σε επίσημη συνεδρίαση ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.
Την ίδια στιγμή ο Αντόνιο Μιλόσοσκι επιβεβαίωνε ότι η χώρα του «δέχεται ισχυρές διεθνείς πιέσεις για επείγουσα επίλυση του προβλήματος» και κατηγορούσε την Ελλάδα για έλλειψη πραγματισμού.
Πριν από λίγες ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, είχε δηλώσει ότι επίκειται η λήψη δύσκολων αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, στον οποίο, όμως, έδειξε και το καρότο: «Ενα αξιόλογο μέλλον στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».
Σερβικά ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα,επικαλλούμενα σκοπιανές πηγές (αμέσως μετά τη συνάντηση τους Σέρβου Πρωθυπουργού με τον Ν.Γκρουέφκσι έκαναν λόγο για επίτευξη συμφωνίας στο Σκοπιανό
Χθες ο ανταποκριτής τους ΑΝΤ1 και της "Καθημερινής" έκανε λόγο επίσης για συμφωνία στο όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη"..
Πληροφορίες του Greece Salonika επιμένουν πως ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι "χειροπιαστό" και πως οι Σκοπιανοί εγείρουν αντιρρήσεις σε επιμέρους θέματα (ονομασία εθνικότητας,γλώσσας κλπ),δέχονται όμως μια μικρή προσθήκη (ενός επιθετικού προσδιορισμού) στην ονομασία εφόσον δεν θα απαιτείται η αλλαγή του ονόματος στο εσωτερικό της χώρας καθώς και η αλλαγή της ονομασίας στις διμερείς σχέσεις με όσες χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τη fyrom με το όνομα "Μακεδονία"...
Ίδωμεν..
Bookmark and Share