Αποφασισμένοι οι εισαγγελείς για τήρηση της νομιμότητας αύριο στο λιμάνι του Πειραιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αποφασισμένοι οι εισαγγελείς για τήρηση της νομιμότητας αύριο στο λιμάνι του Πειραιά

παρά τις ..."επαναστατικές" προθέσεις του ΠΑΜΕ.

Εντολή στις αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρξουν ενέργειες που θα παρακωλύσουν τον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι, έδωσε η εισαγγελία εφετών Πειραιά.
Προηγήθηκε...συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ιωάννη Τέντε, με εκπροσώπους των επιχειρήσεων Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου διαβεβαίωσε ότι είναι πάγια εντολή της εισαγγελίας η τήρηση της νομιμότητας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων Ναυτιλίας ζήτησαν τη λήψη μέτρων στο λιμάνι του Πειραιά, ενόψει της κινητοποίησης της Τρίτης των δύο ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, τα οποία θα επιχειρήσουν να ακινητοποιήσουν πλοία, όπως έγινε και την προηγούμενη Τετάρτη.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένει την απόφαση (μετά το μεσημέρι της Δευτέρας) του Πρωτοδικείου Πειραιά στο οποίο κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κατά των δύο ναυτεργατικών σωματείων, ζητώντας η απεργία τους να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ναυτεργατικών σωματείων τάχθηκε κατά της απεργίας, με γνώμονα την αρνητική επίδραση που θα έχει στον τουρισμό.
Ο πρόεδρος της Ένωσης επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Μανώλης Γαλανάκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι για την Τρίτη 28 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί να αποπλεύσουν από τον Πειραιά 22 πλοία με αρκετές χιλιάδες επιβατών.
Τέλος, στα δικαστήρια Πειραιά εκδικάζεται και η αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της ΠΝΟ η εταιρία Adriatic Lines, στην οποία ανήκουν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Ropax I και ΙΙ.
Τα δύο πλοία παραμένουν ακινητοποιημένα εδώ και περίπου 20 μέρες από την ΠΝΟ, επειδή όπως διαπιστώθηκε, εκτός από οχήματα μεταφέρουν και μεγάλο αριθμό επιβατών, πράγμα για το οποίο τα πλοία θα έπρεπε να έχουν αυξημένη σύνθεση πληρώματος.
Bookmark and Share