Ενταση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ενταση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε εκ νέου ο Γ.Παπακωνσταντίνου αυτή τη φορά στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και με αφορμή τη...διάταξη νομοσχεδίου, με βάση την οποία ο υπουργός Οικονομικών, εξουσιοδοτείται να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και να υπογράφει «κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία, ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την ΕΕ, την ΕΚΤ και τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης».
Τα κόμματα της Αριστεράς κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ενώ και ο ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «παράξενη» την διάταξη ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.

Πάντως και η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βάσω Παπανδρέου, υπενθύμισε παλαιότερη τροπολογία η οποία έδινε στον Υπ. Οικονομικών αντίστοιχες εξουσιοδοτήσεις, αλλά με την υποχρέωση να ενημερώνει το Εθνικό Κοινοβούλιο πριν από κάθε απόφαση και ενέργειά τού.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε ότι οι συμβάσεις, αφού υπογραφούν, «θα έρθουν στη συνέχεια και στη Βουλή για συζήτηση και κύρωση».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Β. Παπανδρέου ωστόσο τόνισε ότι «ο νόμος, προβλέπει ο υπουργός να έχει εξουσιοδότηση να υπογράφει μνημόνια και να ενημερώνεται η Βουλή» συμπληρώνοντας με νόημα ότι «η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να απορρίψει το νόμο».
Bookmark and Share