Μεγάλη ανησυχία στο υπουργείο οικονομικών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Μεγάλη ανησυχία στο υπουργείο οικονομικών

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του γενικού λογιστηρίου του κράτους, τα καθαρά έσοδα στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου αυξήθηκαν 8% έναντι ετήσιου στόχου 11,7%

Και ενώ οι εφορίες στέλνουν στους ιδιώτες τα ειδοποιητήρια του..ΕΤΑΚ και την ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι επιχειρήσεις για εμφανίζουν σημαντικά μειωμένη κερδοφορίας ώστε να αποφύγουν τόσο την φορολόγηση των κερδών τους όσο και την επιβολή της έκτακτης εισφοράς που θα συνεχιστεί μέχρι και το 2012.

Τα στοιχεία από τις εφορίες δείχνουν ότι ο φόρος νομικών προσώπων είναι μειωμένος τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα οι απώλειες από τον φόρο αυτό δεν αποκλείεται να φθάσουν το 1 δισ. Ευρώ,όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα όμως, το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει περί τα 10 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός κόσμος να επαναφέρει το αίτημα του συμψηφισμού των οφειλών κάτι που θα εξανεμίσει την όποια ανάκαμψη περιμένει η κυβέρνηση στα δημόσια έσοδα

Αξίζει να σημειωθεί πως η δραματική πορεία των εσόδων μαζί με τις καθυστερήσεις σε όσα έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ θα τεθούν στο επίκεντρο των ελέγχων της τρόικας από το οποίο και θα καθοριστεί η εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων του δανείου προ της χώρα μας.Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά, θα πάρουμε 9 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Τρεις μήνες μετά θα ακολουθήσει ο επόμενες έλεγχος για να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη 9 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο. Το 2011 η Ελλάδα προγραμματίζεται να λάβει 40 δισ. ευρώ, 24 δισ. ευρώ το 2012 και τα υπόλοιπα 8 δισ. ευρώ το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share