Κλεφτοπόλεμος από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κλεφτοπόλεμος από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κρατούν κλειστές μερικές απ΄τις εισόδους του λιμανιού με αποτέλεσμα αρκετοί απ΄τους επιβάτες των πρωινών δρομολογίων να μην προλάβουν να ταξιδέψουν αν και είχαν εισητήρια..

Κλεφτοπόλεμος από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με τους ναυτεργάτες, μέλη του ΠΑΜΕ, να επιχειρούν να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων, αλλά να βρίσκουν απέναντί τους τα ΜΑΤ και...τους λιμενικούς.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί από αργά το βράδυ στο λιμάνι, προκειμένου να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του. Ωστόσο, μικρή ομάδα ναυτεργατών, περίπου 50 άτομα, κατάφερε και μπήκε στο λιμάνι, ενώ οι υπόλοιποι είναι διασκορπισμένοι περιμετρικά της ζώνης του λιμανιού, αποκλείοντας τις πύλες εισόδου. Μάλιστα, οι απεργοί δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το Λιμεναρχείο, εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο υπαλλήλων και πολιτών.
Μικροεπεισόδια προκλήθηκαν νωρίς το πρωί, στις 06:15, όταν μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν τον κατάπλου του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής», με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, που προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων.

Δεν πρόλαβαν να ταξιδέψουν

Το πλοίο «Νεφέλη», που εκτελεί δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό, έκανε κανονικά το πρώτο του δρομολόγιο, ωστόσο όταν επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, περίπου 30 απεργοί ανέβηκαν στον καταπέλτη του πλοίου, εμποδίζοντας τον απόπλου του.
Στις 7:15 ξεκίνησε ο απόπλους των υπόλοιπων πλοίων, τα οποία έφυγαν κανονικά για τους προορισμούς τους, ωστόσο αρκετοί επιβάτες δεν πρόλαβαν να επιβιβαστούν, αφού τα μέλη του ΠΑΜΕ κρατούν αποκλεισμένες τις εισόδους του λιμανιού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν ταξιδιώτες οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια, αλλά οι αστυνομικοί τούς ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να μπουν, γιατί τα πλοία φεύγουν άδεια.
Πρόκειται για τα Highspeed 4-5, Blue Star Πάρος, Blue Star Ιθάκη, Speedrunner 2,3,4.
Ο απόπλους των Speedrunner 4 κ αι 5, ωστόσο, ήταν περιπετειώδης. Υπάλληλος του πλοίου κατά την προσπάθεια του να λύσει τους κάβους ήρθε αντιμέτωπος με απεργούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Τελικά, το πλοίο απέπλευσε, αφού το πλήρωμα πέταξε τους κάβους στη θάλασσα.
Χθες, το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των σωματείων της ΠΕΜΕΝ και της ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας(πληροφορίες zougla.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share