Επιβραδύνεται η φυγή καταθέσεων προς τις κυπριακές μονάδες των ελληνικών τραπεζών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Επιβραδύνεται η φυγή καταθέσεων προς τις κυπριακές μονάδες των ελληνικών τραπεζών

Επιβράδυνση της φυγής καταθέσεων προς τις κυπριακές μονάδες των ελληνικών τραπεζών τον Απρίλιο δείχνουν στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδικότερα, οι..καταθέσεις στις κυπριακές μονάδες των ελληνικών τραπεζών από πελάτες που δεν είναι κάτοικοι της Κύπρου αυξήθηκαν κατά 94,4 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο στα συνολικά επίπεδα των 3,4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι εισροές είχαν διαμορφωθεί στα 970 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αναλυτές αποδίδουν την επιβράδυνση στα αυξημένα επιτόκια που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες για να περιορίσουν τη φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο καταθέσεων για ένα έτος που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 2,98%, από 2,17% που ήταν τον Ιανουάριο. Στην Κύπρο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε στο 3,87% από το 4,15%, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ.στοχεία-πηγή ισοτιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share