Νέα απόφαση για την Εγνατία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Νέα απόφαση για την Εγνατία

Tο ζήτημα της κατασκευής κόμβου της Εγνατίας Οδού και της απομάκρυνσης του σταθμού διοδίων από την περιοχή του...Δήμου Παμβώτιδας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Ιωαννίνων, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών Ι. Μαγκριώτη.

Στην εισήγησή του ο νομάρχης αναφέρθηκε στην προηγούμενη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει προς το αρμόδιο υπουργείο και την Eγνατία Oδός Α.Ε. για τα δύο αυτά ζητήματα, καθώς και για σειρά άλλων που έχουν σχέση με την Εγνατία Οδό στον Νομό Ιωαννίνων.

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών για την επικείμενη λειτουργία των σταθμών διοδίων και του υφυπουργού Υποδομών για τη μελέτη βάσει των οποίων καθορίστηκαν οι σταθμοί και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κατασκευή νέου κόμβου, είναι φυσικό να προκαλούν έντονη ανησυχία για την τύχη των δύο αιτημάτων, που είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής μας. Η δική μας πρόταση παραμένει όπως οι σταθμοί διοδίων λειτουργούν στα όρια του νομού. Στο πλαίσιο αυτό ο σταθμός διοδίων Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) θα πρέπει ή να μετακινηθεί ή να μη λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι το διάστημα που θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική κάρτα διέλευσης. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων του ίδιου οδικού άξονα εντός των ορίων ενός νομού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νομάρχης, ο οποίος γνωστοποίησε στο σώμα ότι έχει απευθυνθεί εκ νέου στην Eγνατία Oδός Α.Ε. για την κατασκευή κόμβου, ζητώντας την αποστολή κλιμακίου τεχνικών της και θέτοντας στη διάθεσή της τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την εξεύρεση της κατάλληλης λύσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ανταλλαγή απόψεων ο νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης πρότεινε και έγινε αποδεκτό να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα συντάξει κοινό ψήφισμα, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των Δήμων Περάματος και Παμβώτιδος, το οποίο θα προωθηθεί άμεσα προς το Υπουργείο Υποδομών.

Bookmark and Share