«Ασφυξία» στη Δράμα από την πυρκαγιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

«Ασφυξία» στη Δράμα από την πυρκαγιά

Πολλοί κάτοικοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ η φωτιά, λόγω του εύφλεκτου υλικού, εξακολουθεί να μαίνεται.

Εξακολουθεί να μαίνεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε μάντρα συγκέντρωσης ελαστικών αυτοκινήτων προς ανακύκλωση, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, στη...βιομηχανική περιοχή της Δράμας.
Η φωτιά, λόγω του εύφλεκτου υλικού, εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή ενώ πολλοί κάτοικοι χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω του έντονου καπνού και της οσμής του καμένου ελαστικού.

Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκεται ολόκληρη η πυροσβεστική δύναμη της Καβάλας και της Δράμας, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί και η έντονη δυσφορία εμποδίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Σε μια προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς στο σημείο μεταφέρεται χώμα με χωματουργικά μηχανήματα. Ωστόσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνει ότι, εξαιτίας της φύσης του υλικού, η φωτιά θα καίει, εσωτερικά, τους χιλιάδες τόνους ελαστικών, για πολλές μέρες ακόμα.

Η καύση των ελαστικών είναι από τις πιο επικίνδυνες, καθώς απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα βλαβερές ουσίες. Για το λόγο αυτόν η Νομαρχία Δράμας καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Με έκτακτη ανακοίνωσή της, συστήνει στους κατοίκους της περιοχής να έχουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα, τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες, να αποφεύγουν τον αερισμό του σπιτιού τους και να μην κυκλοφορούν ή να εκτίθενται άσκοπα στο επιβαρημένο από καπνούς ή στάχτες περιβάλλον, όταν αυτά αιωρούνται στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Επίσης, τους συστήνει να οδηγούν με κλειστά παράθυρα και απενεργοποιημένο το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού του αυτοκινήτου τους.
Bookmark and Share