Μπλακ άουτ στη Δικαιοσύνη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μπλακ άουτ στη Δικαιοσύνη

Να μην παρίστανται στις δίκες από μεθαύριο 23 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου αποφάσισαν οι δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και για την κατάργηση των ελάχιστων ορίων των αμοιβών τους.

Αποχή δύο εβδομάδων ξεκινούν πανελλαδικά οι...από την Τετάρτη 23 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουλίου, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την επικείμενη κατάργηση των ελάχιστων ορίων των αμοιβών τους.
Η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας χαρακτηρίζει σαθρή την επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, αφού διακυβεύονται ατομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση καλείται τώρα να αποδείξει αν διαθέτει ίχνος αξιοπιστίας, αφού οι μέχρι πρότινος δεσμεύσεις των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών ήταν αντίστοιχες με τις θέσεις των δικηγόρων. Η Ολομέλεια ζητεί να κριθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού ίδιο καθεστώς ισχύει και σε άλλες χώρες και αντιδρά στην αιφνίδια επίσπευση, αφού επρόκειτο να συζητηθεί, με διάλογο και όχι επιβολή, όπως τονίζει, το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι ελάχιστες αμοιβές και τα γραμμάτια προείσπραξης συνδέονται άρρηκτα με την επιβίωση των δικηγόρων και των ασφαλιστικών τους ταμείων, ενώ υπογραμμίζει τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της δικαστικής συνδρομής. Οι εκπρόσωποι του δικηγορικού κόσμου υποστηρίζουν ότι «ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται υπό κατάρρευση, αν δεν έχει ήδη πτωχεύσει», χαρακτηρίζουν άβουλες όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και υπεύθυνες για τη διόγκωση της αρνησιδικίας, αφού αστικές υποθέσεις προσδιορίζονται για πρώτη φορά το 2014 και 2015, ενώ διοικητικές πέραν της 5ετίας.

Ευτελισμός
Κάνουν λόγο επίσης για ευτελισμό της δικαιοσύνης, προειδοποιώντας ότι η οριστική «ταφόπλακα» θα μπει με την απαξίωση του δικηγόρου, και καλούν την κυβέρνηση να κρίνει τι θα επιλέξει ανάμεσα στη δημοκρατία και την τυραννία.

Με δυναμική απάντηση προειδοποιεί η Ολομέλεια για τις ασφαλιστικές αλλαγές στα όρια ηλικίας, τις συντάξεις και τις σχεδιαζόμενες ενοποιήσεις, καταγγέλλει ότι η επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες θα επιβαρύνει αδικαιολόγητα τον πολίτη και την πρόσβασή του στη δικαιοσύνη και επαναφέρει το αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό.Πηγή Έθνος.
Bookmark and Share