Κάμψη γύρω στο 20%-40% των πωλήσεων, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κάμψη γύρω στο 20%-40% των πωλήσεων,

δήλωσε το 39,5% των επιχειρηματιών.

ΠTΩΣH άνω του 20%-40% παρουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων στην...Πελοπόννησο και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ενώ το τελευταίο διάστημα – σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία– έχουν αυξηθεί τα διαθέσιμα εμπορικά ακίνητα κατά 84,1%, γεγονός που αποδεικνύει το κλείσιμο ή τη μεταφορά σε άλλα φθηνότερα ακίνητα εμπορικών επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξήγαγε η Ομοσπονδία στους 43 Εμπορικούς Συλλόγους-μέλη της καταδεικνύει ότι ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων είναι μειωμένος στο 97,7% των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, το 39,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ο τζίρος τους είναι μειωμένος κατά 20%-40% σε σχέση με πέρυσι, το 25,6% κατά 10-20% και το 13,9% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η μείωση ξεπερνά το 40%.
Την ίδια ώρα και ενώ οι έμποροι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας των έντονων προβλημάτων ρευστότητας της αγοράς, παρατηρείται σημαντική αύξηση της τάξεως του 84,1% των διαθέσιμων ακινήτων για επαγγελματική χρήση. Και όλα αυτά ενώ η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι το 72,7% των ενοικίων παρέμειναν σταθερά, ενώ αυξήθηκε το 15,9% των ενοικίων και μόνο το 11,4% κινήθηκε πτωτικά.
Oπως αποδεικνύει η συνεχής αύξηση του αριθμού ξενοίκιαστων εμπορικών ακινήτων, ολοένα και περισσότεροι έμποροι και επαγγελματίες οδηγούνται στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, καθώς δεν κινείται η αγορά και η ρευστότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ κάποιοι, σε μια ύστατη προσπάθεια, επιλέγουν τη μεταφορά σε χώρους με πιο φθηνά ενοίκια, ακόμα και αν αυτοί είναι εκτός του εμπορικού κέντρου.
«Τα στοιχεία της έρευνας είναι απολύτως προσδιοριστικά της αρνητικής πορείας της αγοράς. Δίνουν μηνύματα τόσο στο τι πρέπει να γίνει από πλευράς τιμών, όσο και λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, ιδίως σε σχέση με το κόστος των ενοικίων», δήλωσε στην EΞΠPEΣ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος Βασίλης Παγώνης, προσθέτοντας ότι η εμπορική τάξη επεξεργάζεται σειρά προτάσεων για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της αγοράς.
Bookmark and Share