"Φον Φούφουτοι" και δημοσκοπολάγνοι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

"Φον Φούφουτοι" και δημοσκοπολάγνοι

Την ώρα που η χώρα καταβάλλει τη σημαντικότερη προσπάθειά της για να βγει από την οικονομική κρίση, τα κόμματα και τα στελέχη τους ενδιαφέρονται κυρίως για τα πολιτικά οφέλη τους.

Ακόμη και σε αυτήν τη συγκυρία, τα κόμματα βλέπουν ως κύριο αντίπαλο το πολιτικό κόστος.
Τα δημοκοπικά ποσοστά καθορίζουν τη στάση τους.
Το ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά ισχυριζόταν ότι υπάρχουν χρήματα, αλλά μετά τις εκλογές, άνοιξε την πόρτα στο...μηχανισμό στήριξης.
Η Ν.Δ. διατείνεται ότι έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλά εκείνη μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού.
Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκειμένου να αυξήσουν τα ποσοστά τους, δεν διστάζουν να βάλλουν ενάντια στα συμφέροντα της χώρας ή και να τη δυσφημήσουν.
Κοντολογίς, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Τους διαφεύγει όμως ότι προσπαθούν να στηρίξουν την αύξηση των ποσοστών τους στη ραγισμένη βάση της οικονομίας. Αντί να κάνουν τσιμεντοενέσεις για να αντέξει το οικοδόμημα στους κραδασμούς, προκαλούν ρωγμές, με τη στάση τους.
Έχουμε απολέσει εθνική κυριαρχία, η τύχη της χώρας βρίσκεται στα χέρια του κάθε «φον Φούφουτου» όπως είπε και ο κ. Πάγκαλος, αλλά τα κόμματα επιμένουν σε πολιτικές του παρελθόντος.
Η φημολογία μάλιστα, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, επαναφέρει στο προσκήνιο την πόλωση και πολιτικές αντιπαραθέσεις παλιάς κοπής, τοποθετώντας τη χώρα σε χαμηλότερα επίπεδα.
Αρκεί να ξαναμπούν στους ψηφοφόρους παλιά διλήμματα με στόχο βέβαια να επιστρέψουν στις κάλπες.
Το δίλημμα της εποχής ωστόσο, είναι αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο της ύφεσης ή αν θα μπουν οι βάσεις για μια νέα περίοδο σε όλους τους τομείς.
Γ.Βούλγαρης
Bookmark and Share