Το "όργιο" κακοδιαχείρισης στα νοσοκομεία συνεχίζεται - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Το "όργιο" κακοδιαχείρισης στα νοσοκομεία συνεχίζεται

Παρά τις αποκαλύψεις για το μέγεθος της διαφθοράς, τις καταδίκες, παρά τις δηλώσεις υπουργών, γ.γ. και λοιπών ότι θα μπει τέλος στη σπατάλη και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι σκληροί κερδοσκόποι συνεχίζουν ανενόχλητοι το ολέθριο έργο τους.

Είναι πράγματι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία. Τα ¨πιράνχας¨ συνεχίζουν το πάρτι των υπερτιμολογήσεων και το υπουργείο αδυνατεί να βάλει τέλος σε ένα τεράστιο και ολέθριο σκάνδαλο.
Παρά τις αποκαλύψεις για το...
μέγεθος της διαφθοράς, τις καταδίκες, παρά τις δηλώσεις υπουργών, γενικών γραμματέων και λοιπών παραγόντων ότι θα μπει τέλος στη σπατάλη και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι σκληροί κερδοσκόποι συνεχίζουν ανενόχλητοι το ολέθριο έργο τους.
Γιατί άραγε; Μα γιατί οι καταδίκες ήταν απλώς φραστικές, οι δηλώσεις λόγια του αέρα και οι πράξεις μηδενικού αποτελέσματος. Θα το πούμε καθαρά έχοντας κατά νου ότι την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται, οι φόροι αυξάνουν, το υπουργείο Υγείας αδυνατεί να βάλει τέλος στο όργιο της διαφθοράς και να εξοικονομήσει πόρους που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού. Αν μάλιστα αυτοί δεν επιτευχθούν τότε η κυβέρνηση, όπως έχει δεσμευθεί με το μνημόνιο θα πάρει νέα μέτρα.
Αν αυτό συμβεί θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τους πολίτες και την οικονομία.
Την ώρα που το πάρτι οργιάζει στα νοσοκομεία, υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία (όπως ο ΟΑΕΕ) που αδυνατεί να δώσει τις συντάξεις, ενώ ο ΟΕΚ περικόπτει τα στεγαστικά δάνεια.
Όλα τα προηγούμενα προκαλούν θυμό και οργή. Και είναι απορίας άξιο πως δεν οργίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί ώστε να πάρουν το φραγγέλιο. Αν δε, τα ¨πιράνχας¨ εκβιάζουν με τεχνητές ελλείψεις και εμπάργκο να προχωρήσουν σε καταγγελίες στον ελληνικό λαό, σε ποινικές διώξεις και ας βρουν άλλους τρόπους να εισάγουν τα υλικά. Είναι καθήκον και υποχρέωσή τους. Γι’ αυτό κάθισαν στις υπουργικές καρέκλες.Και να μην ξεχνάμε ότι μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις δεν γίνονται.
Θ.Λυρτσογιάννης
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share