Υπό ελληνικό συντονισμό οι Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τον αειφόρο χωρικό σχεδιασμό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Υπό ελληνικό συντονισμό οι Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τον αειφόρο χωρικό σχεδιασμό

Κατά την 40η επέτειο της Συνόδου των Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEMAT), η οποία πραγματοποιήθηκε στη...Μόσχα , η Ελλάδα δια του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανέλαβε την ευθύνη της Προεδρίας της επόμενης Συνόδου. Η πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας έγινε αποδεκτή με τη σύμφωνη γνώμη της ολομέλειας, τόσο της Επιτροπής των Υψηλόβαθμων Εκπροσώπων της CEMAT, όσο και των 47 μελών της Συνόδου των Υπουργών.
Οι εκπρόσωποι των κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέγραψαν την Διακήρυξη της Μόσχας καθώς και τρία ψηφίσματα που αναφέρονται στην θεματική της 15ης Συνόδου «Οι μελλοντικές προκλήσεις: η αειφόρος χωρική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου σ΄ ένα κόσμο που μεταβάλλεται».
Η επόμενη Σύνοδος θα λάβει χώρα στην Ελλάδα μετά από τριετή προετοιμασία και η Ελλάδα πρότεινε κατ’ αρχήν ως θέμα τον προβληματισμό γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής πάνω στη χωρική ποικιλομορφία. Η επιτυχία ανάληψης της Προεδρίας της επόμενης Συνόδου, έγκειται στο ότι λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου επαναξιολογούνται η δυναμική και οι επιδράσεις των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων σχεδιασμού του χώρου πάνω στις εθνικές πολιτικές.
Η προβολή της χώρας μας επιτυγχάνεται μέσα από τα θέματα περιβαλλοντικής, ενεργειακής και χωροταξικής πολιτικής και ενισχύεται ο ευρωπαϊκός ρόλος της σε μια κρίσιμη περίοδο για την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Bookmark and Share