Στο τέλος Αυγούστου το σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στο τέλος Αυγούστου το σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης

Στο τέλος Αυγούστου θα παρουσιαστεί στους φορείς της Θεσσαλονίκης το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης για την πόλη με ορίζοντα τριακονταετίας.
  • Μεγάλα έργα ή ...μεγάλα λόγια;
To σχέδιο αυτό θα αποτελέσει και την έναρξη της κοινωνικής διαβούλευσης για το σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης του μέλλοντος. Το ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, σε...συνάντηση που είχε σήμερα με μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. Στόχος του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι, ως το τέλος του χρόνου, να σχηματιστεί ένας φάκελος, με τον οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, ώστε σε 1,5 χρόνο να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο μάστερ πλαν για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Πυλώνες αυτού του σχεδιασμού είναι τα μεγάλα έργα της πόλης, όπως το μετρό, η εσωτερική και η εξωτερική περιφερειακή οδός, η ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, αλλά και η Ζώνη Καινοτομίας, δήλωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από του δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου, ενημέρωσε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), το οποίο και αναλαμβάνει το συντονιστικό ρόλο της κοινωνικής διαβούλευσης.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το μάστερ πλαν για τη Θεσσαλονίκη, και τόνισε ότι το ΤΕΕ/ΤΚΜ με τις προτάσεις και τις απόψεις του θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του αρχικού σχεδιασμού.
Bookmark and Share