Σε 15 δισ. υπολογίζονται τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα Ταμεία! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σε 15 δισ. υπολογίζονται τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα Ταμεία!

Τη διευκόλυνση, στο έπακρο, από τις τράπεζες του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ που αφορά στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων για εξόφληση ασφαλιστικών υποχρεώσεων θα...ζητήσουν οι διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή, για να αρθεί το εμπόδιο των επισφαλειών, που εγείρουν οι τράπεζες εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρέχεται εγγύηση ακόμη και από τα ίδια τα ταμεία ώστε να διευκολύνεται η εκταμίευση των δανείων που προορίζονται για ρύθμιση οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το πρόγραμμα λήγει μέσα στις επόμενες 45 ημέρες και όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, από τον πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ κ. Αλ. Παπαρσένο εδώ και δύο μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη στο πρόγραμμα κάλυψης ασφαλιστικών υποχρεώσεων, έχουν ενταχθεί μόλις 75 επιχειρήσεις με εγγύηση προς τις τράπεζες ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, όταν οι προϋπολογισθείσες εγγυήσεις ξεπερνούν το ένα δισ ευρώ και υπάρχει δυνατότητα κάλυψης περίπου 50.000 επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις που οφείλουν εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπολογίζονται από το υπουργείο Εργασίας σε 800.000, ενώ οι οφειλές μαζί με την εισφοροδιαφυγή ανέρχονται στα 15 δισ ευρώ.
Από τους οφειλέτες, 450.000 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, 250.000 αγρότες και 100.000 που ασκούν άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
Bookmark and Share