"Θερμό" 15νθήμερο με τους γιατρούς στους δρόμους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"Θερμό" 15νθήμερο με τους γιατρούς στους δρόμους

"Θερμό" προοιωνίζεται το επόμενο 15νθήμερο στον χώρο της υγείας. Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων κατέρχονται σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να δώσουν τη δική τους «απάντηση» στην πολιτική του...υπουργείου Υγείας που, όπως θεωρούν, επικεντρώνεται μόνο σε περικοπές των κονδυλίων για την δημόσια υγεία.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προτείνει στις κατά τόπους ενώσεις γιατρών της χώρας να συμμετάσχουν καταρχάς στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κινητοποίησης των Συνδικάτων, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, καθώς και στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ, οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος, έπειτα και από την πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από την οποία προέκυψε, όπως αναφέρουν, «με σαφή τρόπο η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για οριστική εκποίηση του ΕΣΥ».
Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά:
- Τη διασφάλιση της αποζημίωσης των προγραμμάτων εφημερίας που χρειάζεται ο πληθυσμός και την κατάρτιση, πλαισίου εφημέρευσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Σημειώνεται ότι με το νέο σύστημα, οι ειδικευμένοι γιατροί πληρώνονται μέχρι 7 εφημερίες το μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς σε πολλά, κυρίως περιφερειακά, νοσοκομεία αντιστοιχούν περισσότερες εφημερίες σε κάθε γιατρό ενώ σε άλλα πολύ λιγότερες. Το αποτέλεσμα είναι είτε οι γιατροί να εφημερεύουν χωρίς να αμείβονται είτε να αμείβονται χωρίς να εφημερεύουν!
- Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2.000 ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών και την αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων και αποχωρούντων γιατρών του ΕΣΥ.
- Την καταγραφή των τμημάτων που παραμένουν στελεχωμένα με λιγότερους από τέσσερις γιατρούς του ΕΣΥ και την πρόσληψη 2.500 γιατρών στα υποστελεχωμένα τμήματα των νοσοκομείων της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share