Βρετανία: «Παγώνουν» τα τέλη για το BBC λόγω κρίσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Βρετανία: «Παγώνουν» τα τέλη για το BBC λόγω κρίσης

Εδώ πάντως θα συνεχίσουμε να χρυσοπληρώνουμε την ΕΡΤ..

«Παγώνουν» τουλάχιστον μέχρι το 2012 τα τέλη που καταβάλλουν οι Βρετανοί τηλεθεατές για τη χρηματοδότηση του BBC, ανακοίνωσε χθες βραδυ το...BBC Trust, το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας βρετανικής ραδιοτηλεόρασης.
Η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε στο «πάγωμα» για το επόμενο οικονομικό έτος (2011-12) αλλά το διοικητικό συμβούλιο του BBC πρότεινε να μην υπάρξει διαφοροποίηση στα τέλη για άλλους 12 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2013.
Το «πάγωμα» των τελών, τα οποία σήμερα ανέρχονται σε 145,50 λίρες (174 ευρώ), σημαίνει ότι το BBC θα πρέπει να μειώσει τον προϋπολογισμό του κατά 144 εκατομμύρια λίρες (172 εκατομμύρια ευρώ).
Για το 2011-12 προβλεπόταν αύξηση των τελών κατά 2% και για το επόμενο οικονομικό έτος αύξηση έως 2% επίσης, ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς ήταν απαραίτητο να προβεί σε μια χειρονομία καλής θέλησης.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα του BBC, τα οποία φτάνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, προέρχονται αποκλειστικά από την εισφορά που καταβάλλουν οι τηλεθεατές.
Bookmark and Share