Η Κλίντον θα μεταβεί "σε περίπου δέκα ημέρες" στο Βελιγράδι και την Πρίστινα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κλίντον θα μεταβεί "σε περίπου δέκα ημέρες" στο Βελιγράδι και την Πρίστινα

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί "σε περίπου δέκα ημέρες" στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, ενώ συζητήσεις πρέπει να γίνουν σύντομα μεταξύ Σερβίας και...Κοσόβου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για το θέμα αυτό, υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Κάθριν Αστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες "είναι έτοιμες να βοηθήσουν, να διευκολύνουν, να υποστηρίξουν και να καλοπιάσουν τα μέρη για να συμφωνήσουν", προειδοποίησε. "Αλλά τελικά, εναπόκειται στους ηγέτες και τους λαούς να αποφασίσουν για το μέλλον τους", σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς ανακοίνωσε το Σάββατο στον ΟΗΕ την προσεχή έναρξη των συνομιλιών για το Κόσοβο, καλώντας παράλληλα τις άλλες χώρες να μην αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία αυτής της πρώην σερβικής επαρχίας.
Περίπου 70 χώρες, ανάμεσα τους οι ΗΠΑ και 25 από τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Η Σερβία, αντίθετα, δεν θέλει να ακούσει για το θέμα αυτό και υποστηρίζεται από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ισχυρά αυτονομιστικά κινήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share