Διαψεύδουν οι Τούρκοι «μυστικές συμφωνίες».. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Διαψεύδουν οι Τούρκοι «μυστικές συμφωνίες»..

Διέψευσε η Αγκυρα ελληνικό δημοσίευμα περί «μυστικής συμφωνίας» του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την...Οικουμενικότητα και τη Θεολογική Σχολή, για την οποία μάλιστα έκανε λόγο για ανάγκη να κάνει βήματα και η Ελλάδα, ανοίγοντας τεμένη στην Ελλάδα.
Ο Εγκεμέν Μπαγίς, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της τουρκικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., σε αποκλειστικές του δηλώσεις προς την τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» είπε: «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τέτοιες ειδήσεις. Οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν προβαίνει σε μυστικές διαπραγματεύσεις με κανέναν».
Ο Μπαγίς είπε πως ο Ερντογάν έχει πει σχετικά με την Οικουμενικότητα ότι «αυτό δεν ενοχλούσε τους προγόνους μου και συνεπώς δεν ενοχλεί κι εμένα».
Σε δηλώσεις του στο περιοδικό «Κριτέρ» ο Μπαγίς είπε για τη Θεολογική Σχολή ότι «το θέμα αυτό είναι στην ατζέντα μας. Δεν κλείσαμε εμείς τη σχολή. Αυτή έκλεισε με απόφαση δικαστηρίου. Συνεχίζουμε να ερευνούμε το θέμα για το αν οι αλλαγές που έγιναν, μετά τη δικαστική αυτή απόφαση, στο Σύνταγμα και τους νόμους, είναι αρκετές για την επαναλειτουργία. Παρ' ότι δεν είναι ζήτημα αμοιβαιότητας, ωστόσο πιστεύω ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα βήματα που θα κάνουμε ταυτόχρονα με την Ελλάδα».
Bookmark and Share