Aλήθεια,ποιός βλάκας σκέφτεται να διπλασιάσει τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Aλήθεια,ποιός βλάκας σκέφτεται να διπλασιάσει τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης;

Εάν είστε ανίκανοι να εισπράξετε τα υπολοιπόμενα 800 εκ. των φόρων από τους κλασσικούς φοροφυγάδες απλώς παραιτηθείτε.
Έχετε αναλογιστεί ποιός θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα και δυσανάλογα από το διπλασιασμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ;
Φυσικά οι αγρότες και οι κάτοικοι της ορεινής -κυρίως βόρειας- Ελλάδας.Αυτοί δηλαδή που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης απ΄τον Οκτώβριο ως το Μάιο.
Το ηλίθιο επιχείρημα πως στη διάταξη του επικαιροποιημένου μνημονίου προβλέπεται ότι η μετάταξη του 30% όσων ειδών επιβαρύνονται με συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή του 23%, μπορεί να αντικατασταθεί με μέτρο ισοδύναμης δημοσιονομικής αποτελεσματικότητας δεν μπορεί να ισχύσει στην περίπτωση αυτή.
Εάν εφαρμοστεί το μέτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, για το διάστημα διάθεσής του, από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Απριλίου, θα αυξηθεί έως και 60%, φτάνοντας και το 1,25 - 1,30 ευρώ το λίτρο, όταν το 2009 διατέθηκε προς 0,77 - 0,82 ευρώ/λίτρο. Επιβάρυνση που φτάνει, δηλαδή, τα 576 ευρώ τον τόνο!
Οι κάτοικοι της ορεινής Β.Ελλάδας και οι αγρότες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανεπάρκειας των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών σας.
Σοβαρευτείτε..
Bookmark and Share