Ο χρυσός είναι "η απόλυτη φούσκα", - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο χρυσός είναι "η απόλυτη φούσκα",

υποστηρίζει ο Τζορτζ Σορός.

Ενώ οι τιμές του χρυσού – "το καταφύγιο της κρίσης" όπως θεωρείται – άγγιξαν αυτή την εβδομάδα επίπεδα ρεκόρ, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος ξαναχτύπησε και δήλωσε ότι "ο χρυσός είναι η απόλυτη φούσκα".

Όπως είπε...όλες οι επενδύσεις αντιμετωπίζουν κινδύνους, αφού διανύουμε μία περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας και συνεπώς καμία επένδυση δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής.

Πάντως το hedge fund που διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής έχει επενδύσει το τελευταίο διάστημα σε χρυσό, καθώς όπως υποστηρίζει ο ιδρυτής του με τις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αυτή η άνοδος ενδέχεται να συνεχιστεί.

"Χαρακτήρισα το χρυσό ως την απόλυτη φούσκα, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να κινηθεί υψηλότερα. Όμως, σίγουρα δεν είναι ασφαλής και δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα", τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους της Ευρώπης, ο Σόρος εξέφρασε την άποψη ότι το ευρώ σώθηκε εξαιτίας της παρέμβασης της Κίνας, αφού οι Κινέζοι άρχισαν να αγοράζουν ευρώ και ισπανικά ομόλογα και να επενδύουν στην Ελλάδα όταν η κατάσταση έγινε άσχημη.
Bookmark and Share