Την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

ζητούν οι εφοπλιστές..

"Το σύνολο της ναυτιλιακής Κοινότητας δεν κατανοεί την εμμονή της πολιτείας να καταργήσει το ιστορικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) και να προχωρήσει στη σύσταση ενός...νεφελώδους διοικητικού φορέα με άσχετες και αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) στην οποία αναφέρεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση για τη σύσταση του νέου υπουργείου για τη Ναυτιλία (με το όνομα Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας) αυτή της αναμενόμενης επανίδρυσης του ιστορικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται "ως ακατανόητοι και άκρως προσβλητικοί για πολλούς οι υπαινιγμοί του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σύμφωνα με την οποία το από οκτώ δεκαετίες δραστηριοποιημένο ΥΕΝ έχει δήθεν βεβαρημένο και αμαρτωλό παρελθόν". "Προφανώς αγνοεί, συνεχίζει ότι το πρώην ΥΕΝ είναι ίσως ο μοναδικός φορέας της πολύπαθης δημοσίας διοίκησης, ο οποίος δεν ενεπλάκη σε υποθέσεις διαπλεκόμενων συμφερόντων που ήδη ταλαιπωρούν δεινώς την πατρίδα μας".
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών τονίζει ότι θα επιμένει στην επανίδρυση του ΥΕΝ και ότι έχει μία και μόνη επιδίωξη και θέση να παραμείνει η ελληνική εμπορική ναυτιλία η πρώτη και μεγαλύτερη στον κόσμο, όπως είναι σήμερα προς όφελος της ναυτικής κοινότητας και όλης της χώρας.
Bookmark and Share