Ξεπέρασε τα 1,40 δολ. το ευρώ αναμένοντας το G20 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ξεπέρασε τα 1,40 δολ. το ευρώ αναμένοντας το G20

Το ευρώ καταγράφει άνοδο έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, έχοντας αναρριχηθεί πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1,40 δολαρίων, χάρις στην...ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών της Δυτικής Ευρώπης και την υψηλότερη από την αναμενόμενη άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία.

Την εξασθένιση της ανοδικής τροχιάς του δολαρίου διευκόλυναν και οι ανησυχίες για την αμερικανική αγορά εργασίας, που ενίσχυσαν τις κερδοσκοπικές κινήσεις που προεξοφλούν ότι η Fed θα προχωρήσει στην αγορά ομολόγων και «ποσοτική χαλάρωση» για να στηρίξει την ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό νόμισμα εξανέμισε τμήμα των κερδών που αποκόμισε μετά τις δηλώσεις στήριξής του από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ. Τίμοθι Γκάιτνερ, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών και των αγορών μεταφέρεται στη σύνοδο του G20 των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη Νότιο Κορέα, στα πλαίσια τις προετοιμασίας της Συνόδου Κρυφής του G20 των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα επίσης στη Νότιο Κορέα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουίντο Μαντέγκα, προειδοποίησε εκ νέου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για κύμα προστατευτισμού των εξαγωγών από τις διάφορες χώρες διαμέσου «πολέμου νομισμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share