Στο 3,75% η απόδοση του εντόκου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στο 3,75% η απόδοση του εντόκου

  • Αντλήθηκαν 1,17 δισ. ευρώ
  • Η συμμετοχή των ξένων στη δημοπρασία ξεπέρασε το 50%.
Στα 1,17 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ποσό άντλησης από το έντοκο γραμμάτιο 13 εβδομάδων που εξέδωσε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ, στο οποίο περιλαμβάνονται 270 εκατ. ευρώ από μη...ανταγωνιστικές προσφορές. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,75%, ενώ η η απόδοση στην προηγούμενη απόδοση είχε διαμορφωθεί σε 3,98%. Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 5,19 από 6,25 πριν. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου, η συμμετοχή των ξένων στη δημοπρασία ξεπέρασε το 50%.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010, στις 12μ.μ. Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στις προηγούμενες δημοπρασίες τρίμηνων εντόκων της 21ης Σεπτεμβρίου, της 20ης Ιουλίου, της 20ης Απριλίου και της 19ης Ιανουαρίου, το επιτόκιο δανεισμού είχε διαμορφωθεί στο 3,98%, το 4,05%, το 3,65% και το 1,67% αντίστοιχα. Στην ανάλογη έκδοση του Σεπτεμβρίου, ο ΟΔΔΗΧ άντλησε κεφάλαια ύψους 390 εκατ. ευρώ με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν το ζητούμενο ποσό κατά 6,25 φορές, και αποδέχθηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές 90 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι ξένοι επενδυτές είχαν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης, το 72% περίπου.
Πάντως, αυτήν την εβδομάδα εκτός από την Ελλάδα και η Πορτογαλία αλλά και η Ολλανδία καθώς και η Ισπανία προχωρούν σε εκδόσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων και όπως πολύ χαρακτηριστικά τονίζει ο επικεφαλής στρατηγικής ομολόγων της BNP Paribas, Vincent Treulet, αυτές οι χώρες δεν μπορεί να συνεχίσουν επ’ αόριστον να αναχρηματοδοτούν το χρέος τους με εξάμηνες και 12άμηνες εκδόσεις, σύντομα πρέπει να δοκιμάσουν την τύχη τους στον μακροπρόθεσμο δανεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share