Στα 70 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Στα 70 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στα 70 λεπτά το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τα σημερινά δεδομένα δολαρίου και διεθνών τιμών κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του καυσίμου στην αγορά, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Αυτή την εκτίμηση ανέφερε ο...διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Καύσιμα (πρώην BP, θυγατρική των ΕΛΠΕ) κ. Σ. Χριστογιάννης στο περιθώριο εκδήλωσης του ομίλου ΕΛΠΕ.

Όπως αναφέρθηκε, η τιμή του πετρελαίου είναι περίπου 30 % ακριβότερη από πέρυσι (το 2009 είχε ξεκινήσει στα 53 - 55 λεπτά) και η αύξηση οφείλεται αφενός στην άνοδο των διεθνών τιμών, αφετέρου στην αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, στο 23% από 19 %.
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ τάχθηκε σήμερα υπέρ της εξίσωσης των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης (με μέριμνα για επιδότηση των καταναλωτών που έχουν ανάγκη), προκειμένου να περιοριστεί η νοθεία και η παράνομη διακίνηση καυσίμων.

Δεσμεύονται οι έμποροι για τιμή στα 0,67 ευρώ το λίτρο
H τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τη δέσμευση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Εμπορίου, κ. Στ. Κομνηνό.
Η τιμή διαμορφώνεται με βάση τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου (0,46 ευρώ έως 0,47 ευρώ ανά λίτρο). Αντίστοιχα, κατά την έναρξη της περιόδου 2009, η τιμή πώλησης κυμαινόταν σε 0,524 ευρώ το λίτρο, όταν οι τιμές διυλιστηρίου κυμαίνονταν στα 0,36 ευρώ το λίτρο, ο δε ΦΠΑ ανερχόταν σε 19% έναντι 23% εφέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share