Μυστικές επαφές της Bank of America στην Αθήνα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μυστικές επαφές της Bank of America στην Αθήνα

αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα.

Για πρώτη φορά το τελευταίο οκτάμηνο οι ξένες τράπεζες επιστρέφουν στην Ελλάδα για σειρά επαφών με κυβερνητικούς και τραπεζικούς παράγοντες...εν όψει αναθεώρησης της στάσης τους απέναντι στην ελληνική αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο περίπου 10 στελεχών της Merrill Lynch/ Bank of America με αρμοδιότητά τους την Ελλάδα, βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, πραγματοποιώντας ουσιαστικά ένα Road Show στο πλαίσιο του οποίου έχουν οργανώσει συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα έχουν ήδη ολοκληρωθεί συναντήσεις με δύο τουλάχιστον μεγάλες τράπεζες, ενώ για σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί έχουν προγραμματισθεί αντίστοιχες συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου και τη Διοίκηση του ΟΔΔΗΧ.
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι το κλιμάκιο της ξένης τράπεζας ενδιαφέρεται κυρίως για τα μείζονα δημοσιονομικά θέματα, δηλαδή της επικείμενης αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος, δίνοντας μεγάλη σημασία στον τρόπο που θα αποτυπωθούν τα αναθεωρημένα στοιχεία και κυρίως στο εάν η έκθεση της αναθεώρησης θα συνοδεύεται από αστερίσκους ή υποσημειώσεις, κάτι που οι αγορές θα ερμηνεύσουν ως διατήρηση αν μη τι άλλο αμφιβολιών για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών τους στην Αθήνα τα στελέχη της μεγάλης ξένης τράπεζας θα ενημερώσουν τη διοίκησή της στην Ευρώπη προκειμένου να αποφασισθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει για την ελληνική αγορά ομολόγων καθώς και για το χρόνο ανοίγματος γραμμών χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες.
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share