Το Ισραήλ αναβάλλει τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού για τη Μέση Ανατολή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το Ισραήλ αναβάλλει τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού για τη Μέση Ανατολή

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Παρίσι στις 21 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή του προέδρου της Παλαιστινιακής...Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
«Ύστερα από διαβουλεύσεις, οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμφώνησαν να αποφασίσουν μια άλλη ημερομηνία» για τη διεξαγωγή της συνόδου.
Η γαλλική προεδρία είχε ήδη αναφέρει την Παρασκευή, την πιθανότητα η συνάντηση αυτή με τους βασικούς πρωταγωνιστές των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή, να μην διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί, ύστερα από το πάγωμα των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Η Μόσχα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανέγερση νέων κατοικιών στην ανατολική αραβική Ιερουσαλήμ.
Με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ιδιαίτερα έντονη ανησυχία και απογοήτευση σε σχέση με την ισραηλινή αυτή κίνηση, η οποία πλήττει τις διεθνείς προσπάθειες για την επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί το Ισραήλ να αναθεωρήσει την απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή, όταν το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανέγερση 238 κατοικιών σε δύο εβραϊκές συνοικίες στον προσαρτημένο ανατολικό τομέα της αγίας πόλης
Bookmark and Share