Συνομιλίες Βρετανίας-Γαλλίας για τις πυρηνικές κεφαλές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Συνομιλίες Βρετανίας-Γαλλίας για τις πυρηνικές κεφαλές

Συνομιλίες Παρισιού-Λονδίνου για να αναλάβει η Γαλλία τη συντήρηση των βρετανικών πυρηνικών κεφαλών για λόγους οικονομίας.

Κοντά στην επίτευξη...συμφωνίας για να γίνεται σε γαλλικό εργαστήριο η συντήρηση των βρετανικών πυρηνικών κεφαλών, είναι η Γαλλία και η Βρετανία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η διαπραγμάτευση γίνεται την ώρα που το Λονδίνο και το Παρίσι προσπαθούν να κάνουν σημαντικές περικοπές στους προϋπολογισμούς τους και μία πιθανή συμφωνία θα αλλάξει τα δεδομένα μισού αιώνα, καθώς οι δύο χώρες ουδέποτε έχουν συνεργαστεί για θέματα πυρηνικών όπλων.
Επικαλούμενη αξιωματούχους και στις δύο χώρες η εφημερίδα γράφει ότι η Βρετανία θα πληρώνει τη Γαλλία για τη συντήρηση των 160 πυρηνικών κεφαλών, που θα γίνεται στη γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, που έχει την ευθύνη και για τα γαλλικά πυρηνικά όπλα.
Οι βρετανικοί πύραυλοι Trident, που εκτοξεύονται από υποβρύχια, βασίζονται σε αμερικανική τεχνολογία και μία συμφωνία με τη Γαλλία προϋποθέτει ότι η γαλλική πλευρά θα λάβει γνώση των μυστικών της τεχνολογίας του συγκεκριμένου συστήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Βρετανία έχει ήδη έλθει σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share