Η χρηματοπιστωτική κρίση φέρνει κατάθλιψη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η χρηματοπιστωτική κρίση φέρνει κατάθλιψη

...Όμως οι Ιρλανδοί παραμένουν οι ευτυχέστεροι στην ΕΕ!

Η οικονομική κρίση κοστίζει σε ψυχική διάθεση στους Ιρλανδούς, καθώς λιγότεροι πια αισθάνονται ευτυχείς συγκριτικά με τέσσερα χρόνια πριν.
Αυτό είναι το συμπέρασμα...
ετήσιας μελέτης που έγινε για την ψυχική υγεία στα πλαίσια της ΕΕ. Παρά το γεγονός, όμως, ότι υποφέρουν από την μεγαλύτερη οικονομική κάμψη σε όλη την ΕΕ, οι Ιρλανδοί πολίτες εξακολουθούν να νιώθουν πιο θετικά από όλους τους άλλους ευρωπαίους συναδέλφους τους.
Η μεγαλύτερη μαύρη κηλίδα βρίσκεται στο μέτωπο της απασχόλησης, όπου το ένα τρίτο πιστεύει πως η δουλειά του απειλείται με εξαφάνιση. Αυτό το ποσοστό είναι σημαντικά μεγαλύτερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου, αν και μικρότερο άλλων χωρών που επλήγησαν από τη κρίση όπως η Λετονία και η Ελλάδα. Αλλά ο αριθμός όσων υποφέρουν από κατάθλιψη ή ζητούν βοήθεια από επαγγελματίες δεν αυξήθηκε, ούτε αυξήθηκε ο αριθμός των αντικαταθλιπτικών, σύμφωνα με τη τελευταία έρευνα για την κατάσταση της ψυχικής υγείας μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών.
Οι ευρωπαίοι που πιο συχνά νιώθουν θετικά είναι οι Φιλανδοί και οι Ολλανδοί, ενώ οι Λετονοί, οι Βρετανοί και οι Λιθουανοί βρίσκονται στην άλλη άκρη της κλίμακας. Μόλις το 12% των Ιρλανδών ζήτησε πέρσι επαγγελματική βοήθεια για ψυχολογικούς και συναισθηματικούς λόγους (προβλήματα) και ήταν κατά 2% χαμηλότερο συγκριτικά με 4 χρόνια πριν όπως επίσης λιγότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (15%). Γύρω στο 6% των Ιρλανδών λάμβανε πέρσι αντικαταθλιπτικά, λίγο λιγότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και όσο ακριβώς ήταν το 2006.
Επίσης, γύρω στο 10% των ευρωπαίων πολιτών υποφέρει από ψυχικές διαταραχές. Αυτοί, δε, με τα λιγότερα προβλήματα τείνουν να είναι άνδρες, μεταξύ 14 και 24 ετών, αυτοαπασχολούμενοι, μάνατζερς, χειρώνακτες εργάτες, αυτοί που κερδίζουν αρκετά χρήματα για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, όπως επίσης και αυτοί στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Bookmark and Share