Κατάργηση ορίων στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κατάργηση ορίων στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Την κατάργηση των ορίων όσον αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες σπιτιών ή κτιρίων προ- βλέπει υπουργική απόφαση του υπ. Περιβάλλοντος.

Βάσει της απόφασης αυτής, δεν ισχύει το...όριο των 200 MW για τα φω- τοβολταϊκά, όπως όριζε το σχέδιο κατανομής της δυναμικότητας των ΑΠΕ που είχε παρουσιάσει στα μέσα του περασμένου Σε- πτεμβρίου το υπ. Περιβάλλοντος.
Επιπλέον, με την υπουργική απόφαση καταργούνται τα όρια που είχαν τεθεί και για τη γεωθερμία, ενώ αυξάνεται κατά 50 MWη συμμετοχή των μικρών υδροηλεκτρικών (από 250 στα 300 MW) στο «σύνολο» των ΑΠΕ που θα πρέπει να εγκατασταθούν έως το 2014.
Το ζήτημα της εγκατάστασης ΑΠΕ τόσο σε δάση και δασικές ε- κτάσεις όσο και σε αναδασωτέες εκτάσεις βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας).
Στην ημερίδα τονίστηκε ότι δεν είναι ορθό να αποκλείεται η εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ σε περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και ότι το 95% των αιολικών πάρκων στην ηπειρωτική Ελλάδα αναπτύσσεται σε δασικές εκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share