Επαναπατρισμός κεφαλαίων χωρίς «πόθεν έσχες» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επαναπατρισμός κεφαλαίων χωρίς «πόθεν έσχες»

Ακόμη μία ευκαιρία θα έχουν οι Ελληνες μεγαλοκαταθέτες για να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό, χωρίς τον έλεγχο του «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα...παρατείνονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 τα ευνοϊκά κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, η ισχύς των οποίων έληξε στις 15 Οκτωβρίου
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να δώσει νέα ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να επαναπατρίσουν κεφάλαια μετά τα στοιχεία που έλαβε από τις τράπεζες, από τα οποία προκύπτει ότι στο διάστημα 10-15 Οκτωβρίου υπήρξε αυξημένη ανταπόκριση.
Η ευνοϊκή ρύθμιση του τελευταίου φορολογικού νόμου προβλέπει ότι φυσικά ή νομικά πρόσωπα που φορολογούνται στην Ελλάδα μπορούν να μεταφέρουν κεφάλαια που βρίσκονται στην αλλοδαπή, σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον καταβάλλουν φόρο με συντελεστή 5% επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν, κατά τον χρόνο της μεταφοράς.
Αν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος 8% πάνω σε αυτά. Με την καταβολή του φόρου επί της αξίας των κεφαλαίων που εισάγονται εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου φυσικού ή νομικού προσώπου για τα κεφάλαια που εισάγει, ενώ δεν ερευνάται ο τρόπος απόκτησής τους.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ;
    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ - ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ - ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ;
    ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ.
    ΑΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share