Φήμες(;) για παραχώρηση επιπλέον 10% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Φήμες(;) για παραχώρηση επιπλέον 10% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom..

H αγορά περιμένει ως το τέλος του μήνα να περάσει επιπλέον 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, γεγονός που πυροδοτεί το ράλι της μετοχής, σημειώνει στο..πρωινό report της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.
“Η συμφωνία του Ελληνικού δημοσίου με την Deutsche Telecom προβλέπει το δικαίωμα πώλησης επιπλέον 10% του ΟΤΕ έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2011. Ο υπολογισμός της τιμής πώλησης γίνεται με την σταθμισμένο μέσο όρο των τιμών και των όγκων των τελευταίων 20 συνεδριάσεων πριν την ανακοίνωση πώλησης συν 20% υπερτίμημα. Αν η συμφωνία γίνει μετά το Νοέμβριο του 2010 το υπερτίμημα μειώνεται στο 15%.
Εκτιμάται ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η μετοχή του ΟΤΕ έχει κινηθεί έντονα ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις αφορά την προσδοκία της αγοράς ότι η συμφωνία θα εκτελεστεί στο τέλος Νοεμβρίου.
Αν υποτεθεί ότι στις 30 Νοεμβρίου (Τ+20) το ελληνικό δημόσιο θα κάνει χρήση του δικαιώματος πώλησης τότε η χθεσινή συνεδρίαση αποτελεί την Τ+12 ημέρα υπολογισμού της τιμής και με βάση τους όγκους η σταθμισμένη τιμή εκτιμάται σε 6,21 ευρώ και με το premium ανέρχεται σε 7,46 ευρώ”.
Bookmark and Share