"Παίζεται η τρίτη δόση του δανείου"... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

"Παίζεται η τρίτη δόση του δανείου"...

Μόνο αυτό δεν χρειάζεται να ακούσει η αγορά

Τα νέα για τη μεγάλη αστοχία που αναμένεται για το έλλειμμα του 2010, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να ανέλθει στο 9,3% ή ακόμα και στο 10%, έχουν προκαλέσει..μεγάλους τριγμούς στην αγορά από το πρωί της Τρίτης, και αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό χτύπημα στον δρόμο προς την ανάκτηση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον Gary Jenkins αναλυτή της Evolution Securities, ως μέρος του πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο στόχος για το έλλειμμα του 2010 τοποθετήθηκε στο 8,1%.
Οπως υπογραμμίζει λοιπόν ο αναλυτής, «εκτός και αν μου… ξεφεύγει κάτι, το ΔΝΤ και η ΕΕ μπορούν εύκολα πλέον, εάν θέλουν, να ξεκινήσουν την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του deal με την Ελλάδα ( που σημαίνει με μία φράση «κι άλλα επίπονα μέτρα») , τώρα που έχουν αλλάξει και μάλιστα σημαντικά τα δεδομένα, και επίσης μπορούν να απαγορεύσουν στη χώρα να προχωρήσει στην εκταμίευση των 9 δισ. ευρώ στις αρχές του Δεκεμβρίου, δηλαδή της τρίτης δόσης του δανείου.
Οπως σημειώνει ο Jenkins, δεν σημαίνει πως θα το κάνουν αυτό απαραίτητα καθώς ίσως σκεφτούν πως εάν μπουν σε μία τέτοια διαδικασία, το ΔΝΤ και η ΕΕ, θα είναι μετά πολύ δύσκολο να τη σταματήσουν. Ωστόσο προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι πως τα νέα δεδομένα αυξάνουν σημεντικά τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων.

1 σχόλιο:

  1. Αν τολμανε ας μην μας τα δωσουν ! Να δουμε ποιος θα χασει.
    Μην αναπαραγετε οικονομικες βλακειες γιατι κανετε μεγαλο κακο στην αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share