Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τον "συναγερμό" στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τον "συναγερμό" στην Ελλάδα

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται και σήμερα στην υπόθεση αποστολής δεμάτων με παγιδευμένα εκρηκτικά στην χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στα δέματα που...απευθύνθηκαν στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αμερικανών υπηρεσιών, δεν υπάρχει σύνδεση με την υπόθεση αποστολής παγιδευμένων πακέτων από την Υεμένη και ότι το πρόβλημα που προέκυψε στην Αθήνα αποτελεί μέρος της "εσωτερικής τρομοκρατίας".

Παρά το γεγονός, ότι στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις αποτυχημένες απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων κατά των ΗΠΑ με δέματα από την Υεμένη, ο μόνος συσχετισμός που γίνεται αφορά τη "χρονική εγγύτητα" των δύο επεισοδίων, ενώ μεταφέρονται εκτιμήσεις αναλυτών ότι "δεν υπάρχουν ίχνη σχέσης" της Αλ Κάιντα με τα επεισόδια της Αθήνας.

Επίσης, καταγράφεται η είδηση της αναστολής για 48 ώρες της αποστολής κάθε είδους αλληλογραφίας προς το εξωτερικό, ενώ υπογραμμίζονται οι αδυναμίες των συστημάτων ελέγχου των διεθνών αεροδρομίων, όσον αφορά τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών.

Σε δημοσίευμα της "Νιού Γιορκ Τάιμς" καταγράφεται η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος ανέφερε ότι "στόχος ήταν προφανώς η διατάραξη της ειρήνης και της τάξης στην ελληνική κοινωνία" ενόψει και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης την ερχόμενη Κυριακή.

Σε δημοσίευμα της "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" επιχειρείται σύνδεση της υπόθεσης των παγιδευμένων δεμάτων στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση, προβάλλοντας τον ισχυρισμό για "ένδειξη κλιμάκωσης της βίας από τους Έλληνες αντάρτες των πόλεων, εν μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share