Νέες μεγάλες περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Νέες μεγάλες περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού το πρόγραμμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προβλέπει σήμερα συναντήσεις με άλλους 4 υπουργούς .

Πρόκειται για τον...υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
Ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει από όλους τους συναδέλφους του να υπάρξει πρόσθετη περικοπή σε καταναλωτικές δαπάνες και σε επιπλέον αμοιβές τόσο για το τρέχον έτος και για το 2011. Προς την ίδια κατεύθυνση πιέζουν άλλωστε τόσο η τρόικα όσο και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξουν νέες μεγάλες περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στις μισθολογικές δαπάνες των ΔΕΚΟ, στις δαπάνες των ΟΤΑ και στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ θα εντατικοποιηθεί το σχέδιο για κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του δημόσιου τομέα και των δήμων, που θεωρείται ότι δεν παράγουν έργο και δημιουργούν ελλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share