Υποσχέσεις του υπ. Προστασίας στους Ιρανούς απεργούς πείνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Υποσχέσεις του υπ. Προστασίας στους Ιρανούς απεργούς πείνας

Την υπόσχεση της επίσπευσης των διαδικασιών (προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα οι επιτροπές για να εξετάσουν τη χορήγηση πολιτικού ασύλου), απέσπασαν από τον...υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ιρανοί πρόσφυγες, που πραγματοποιούν επί 35 ημέρες απεργία πείνας. Περίπου δέκα Ιρανοί, μέλη της επιτροπής των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στην Ελλάδα, έφτασαν χθες το μεσημέρι στην είσοδο του υπουργείου της Κατεχάκη, συνοδευόμενοι από τον Π. Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο και συντονιστή της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και ζήτησαν να συναντηθούν με τον Χρ. Παπουτσή προκειμένου να πάρουν μια «καθαρή απάντηση» σχετικά με το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου.
Τα μέλη της Κίνησης καταγγέλλουν ότι αστυνομικό στέλεχος τους αντιμετώπισε με «προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο», με αποτέλεσμα να φράξουν με τα σώματα και τα πανό τους την είσοδο του υπουργείου, επιμένοντας να συναντηθούν με τον υπουργό.
Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε και τετραμελής επιτροπή, συνοδευόμενη από τον Π. Κωνσταντίνου, συναντήθηκε μαζί του. Του εξήγησαν την αναγκαιότητα χορήγησης ασύλου και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να τους δοθεί ομαδικό άσυλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Παπουτσής τούς εξήγησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, ωστόσο επισήμανε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα οι επιτροπές και να εξετάσουν ξεχωριστά το κάθε αίτημα για να χορηγήσουν άσυλο σε όποιον το δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share